venerdì 14 marzo 2014

Come fare la pasta choux in casa / How to make home-made choux dough



Ingredienti per circa 50 bignè:
500 ml di acqua
250 gr di burro
250 gr di farina 00
8 uova

Preparazione:
In un pentolino unire l'acqua con il burro e mettere sul fuoco a fiamma moderata portando a bollore.
Unire la farina e continuare a mescolare finché l'impasto non si stacca dalla pareti della pentola.
Far raffreddare e poi unire un uovo alla volta sempre mescolando.
Con l'aiuto del sac à poche formare delle palline di impasto grandi come una noce.
Cuocere a 180° C per circa 30 minuti.
Rimuovere dal forno e far raffreddare prima di farcire.

ENGLISH VERSION

Ingredients for about 50 puffs:
500 ml water
250 gr butter
250 gr superfine flour
8 eggs

Directions:
In a medium saucepan heat the water with butter and let it boil.
Combine flour and continue to beat until the dough is detanchmented from the lining of the pan.
Let it cool and then add the eggs one at a time stirring constantly.
With the pastry bag squeeze the mixture out in 1/2 inch balls onto the baking tray covered with parchment paper.
Bake at 180° C for about 30 minutes.
Remove from the oven and chill on a wire rack before filling.

    

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