mercoledì 5 novembre 2014

Pasta aglio, olio, peperoncino e pomodorini secchi / Pasta garlic, olive oil, red pepper and dried tomatoes





Ingredienti per 4 persone:
350 gr di pasta
1 spicchio d'aglio
peperoncino in polvere
olio extravergine di oliva
pomodorini secchi
basilico fresco

Preparazione:
In una padella rosolare l'aglio con l'olio fino ad imbiondirlo.
Togliere l'aglio e aggiungere un pizzico di peperoncino e i pomodorini secchi. Mettere da parte.
Nel frattempo far bollire dell'acqua salata in una pentola capiente.
Versare la pasta e cuocerla al dente.
Scolare, versare la pasta nella padella, scaldare un paio di minuti e mescolare.
Servire caldo con del basilico tritato.

ENGLISH VERSION

Ingredients for 4 servings:
350 gr pasta
1 clove of garlic
red pepper powder
extra virgin olive oil
dried tomatoes
fresh basil

Method:
In a large saucepan, heat olive oil with garlic until light brown and tender.
Discard the browned garlic and add a pinch of red pepper powder and few dried tomatoes. Set aside.
In a large pot, bring to a boil salted water.
Add pasta and cook until al dente.
Drain pasta in a colander and then place into the pan and mix well, heating 2 minutes more.
Serve hot with chopped basil.
     

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