venerdì 2 gennaio 2015

Zuppa di porro / Leek soup recipe





Ingredienti per 2 porzioni:
1 porro
1 spicchio di aglio
1 patata
500 ml di brodo vegetale
150 ml di latte
sale, pepe nero

Procedimento:
Pelare la patata e affettarla. Tagliare a rondelle anche il porro e scaldare il tutto in una pentola alta con un goccio di olio d'oliva e l'aglio tritato.
Dopo un paio di minuti, coprire con il brodo e il latte e sobbollire per 15 minuti a fuoco lento.
Poi frullare la zuppa e insaporire con sale e pepe nero.
Servire calda.


ENGLISH VERSION

Ingredients for 2 servings:
1 leek
1 clove of garlic
1 potato
500 ml vegetable stock
150 ml milk
salt, black pepper

Method:
Peel the potato and slice into small cubes. Cut into rounds the leek and heat into a large pot with 2 tblspoons of olive oil and minced garlic.
After some minutes, top with broth and milk and bring to the boil.
Reduce the heat and simmer for 15 minutes. Remove the pan from the heat, whisk gently and season with salt and black pepper. Serve hot.

Francesca Maria
     

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