Torta all'acqua / Water cake recipe

09:19



Ingredienti:
3 uova
125 gr di fecola
80 gr di farina 00
175 gr di zucchero
10 cucchiai di acqua
1 limone non trattato
1 bustina di lievito in polvere
sale

Procedimento:
Con il frullatore montare i tuorli con lo zucchero e 2 cucchiai di acqua.
Aggiungere farina, fecola, acqua, un pizzico di sale, succo e scorza grattugiata del limone e lievito sempre continuando a mescolare.
Lavorare gli albumi a neve e unirli al composto delicatamente.
Versare l'impasto in una teglia precedentemente imburrata e infarinata.
Infornare a 180°C nel forno già caldo e cuocere per circa 30 minuti.

ENGLISH VERSION

Ingredients:
3 large eggs
125 gr (4½ oz) corn flour
80 gr (3,2 oz) all-purpose flour
175 gr (6 oz) sugar
10 tblspoons of water
1 untreated lemon
1 pack of baking powder
salt

Method:
With the electric beater whisk egg yolks with sugar and 2 tblspoons of water.
Combine flour, corn flour, water, a pinch of salt, juice and grated zest of lemon and yeast, stirring continuously.
Work the egg whites until fluffy and blend with the other ingredients.
Pour the batter into prepared cake tin and flatten evenly.
Bake into hot oven at 356°F for about 30 minutes or until golden brown.

Francesca Maria
     

You Might Also Like

1 commenti

Thanks for your message.