mercoledì 22 luglio 2015

Pesche cotte con cannella e amaretti / Roasted peaches with cinnamon and amaretti cookies



Ingredienti per 4 persone:
4 pesche mature
cannella in polvere
una decina di amaretti (per me l'Amarettino Matilde Vicenzi)
zucchero di canna

Procedimento:
Tagliare a metà le pesche e togliere il nocciolo all'interno.
Prendere una padella antiaderente e versare 2/3 cucchiai di acqua, una manciata di zucchero di canna e infine posizionare le pesche una di fianco all'altra. 
Cospargere il tutto con gli amaretti sbriciolati e un pizzico di cannella.
Coprire la padella con il coperchio e cuocere per 5 minuti circa a fiamma bassa.
Potete servirle sia calde che fredde, anche assieme a del gelato o della panna montata.

ENGLISH VERSION

Ingredients for 4 servings:
4 ripe peaches
cinnamon powder
about 10 Italian amaretti (for me Matilde Vicenzi small amaretti)
brown sugar

Method:
Halve the peaches and remove the stones from the middle.
Pour 2-3 tablespoons of water with a couple of tblspoons of sugar into a saucepan and place over the peaches.
Top the slices with chopped amaretti cookies and a pinch of cinnamon.
Cover the pot with the lid and cook for about 5 minutes over low flame.
Serve the peaches hot or chilled, even with ice-cream of whipped cream.

 Francesca Maria
     
 

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