Bignolata per la festa della mamma / Mother's day puff cake

19:30


Ingredienti:
2 confezioni da 90 gr di bignè Vicenzi
500 gr di mascarpone
nocciolata Rigoni di Asiago
cioccolato fondente
perline argentate per uso alimentare

Procedimento:
In una ciotola preparare la crema unendo il mascarpone con 5 cucchiai colmi di nocciolata.
Mescolare per bene fino a rendere la crema omogena.
Con una siringa da pasticciere farcire uno ad uno i bignè che poi verranno disposti a piramide nel piatto da portata.
Sciogliere la cioccolata fondente a bagnomaria (unendo un goccio di latte se serve) e disporre a caso sulla cascata di bignè.
Terminare decorando con le perline argentate.
Mettere in frigo e servire almeno dopo 4 ore.

ENGLISH VERSION

Ingredients:
2 packs of 90 gr Vicenzi puffs
500 gr mascarpone cheese
nocciolata cream by Rigoni di Asiago
black chocolate
silver small pearls suitable for food preparation

Method:
In a bowl, combin the mascarpone cheese with 5 heaping tablespoons of nocciolata.
Stir well until the cream is smooth.
With a pastry syringe stuff puffs one by one and then arrange them like a pyramid on a serving dish.
Melt the dark chocolate in a double boiler (by adding a little milk if necessary) and place randomly on the cascade of puffs.
Finish decorating with silver small pearls.
Put in the fridge and serve at least after 4 hours.





     
 

You Might Also Like

1 commenti

  1. Hey! I just wanted to ask if you ever have any
    trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and
    I ended up losing several weeks of hard work due to no
    backup. Do you have any solutions to stop hackers?



    Check out my web blog ... website

    RispondiElimina

Grazie per essere passato di qui.