Muffins alle pere / Pears muffins recipe

18:24



Ingredienti per circa 15 muffin:
250 gr di farina 00
2 uova
2 pere Williams
100 gr di zucchero di canna
100 gr di burro
½  bustina di lievito in polvere per dolci
sale
latte

Preparazione:
Sbattere le uova con lo zucchero e un pizzico di sale.
Aggiungere il burro fuso tiepido, 1/2 bicchiere di latte, la farina setacciata con il lievito e mescolare fino a quando sarà tutto amalgamato.
Unire infine le pere tagliate a pezzetti.
Riempire i pirottini imburrati fino a 2/3.
Infornare a 180°C nel forno già caldo per circa 30 minuti o fino a quando raggiungono un colore ambrato.

ENGLISH VERSION

Ingredients for 15 muffins:
250 gr (8,8 oz) all-purpose flour
2 large eggs
2 Williams pears
100 gr (3,5 oz) brown sugar
100 gr (3,5 oz) unsalted butter
½  pack of yeast
salt
milk

Method:
In a medium bowl, beat the eggs with granulated sugar and a pinch of salt.
Stir in melted butter, 1/2 glass of milk, sifted flour with yeast and blend until well-combined.
Add the pears cut into small pieces.
Spoon batter into muffin cups 2/3 full.
Bake into the preheated oven at 356°F for about 30 minutes or until muffins are golden brown and toothpick inserted in center comes out clean.

Francesca Maria
     

You Might Also Like

1 commenti

Grazie per essere passato di qui.