Torta cioccolato e nocciole senza burro / No butter Ccocolate and hazelnuts cake

06:30



Ingredienti:
2 uova
200 gr di cioccolato fondente
100 gr di zucchero a velo
40 gr di granella di nocciole
40 gr di farina 00
latte q.b.
sale

Procedimento:
Montare i tuorli con le fruste unendo lo zucchero e la farina e un goccio di latte.
Montare a neve ben ferma gli albumi con un pizzico di sale.
Far sciogliere il cioccolato a pezzetti a bagnomaria e incorporarlo ai tuorli montati.
Incorporare anche gli albumi mescolando con una spatola e unire metà della granella di nocciole.
Versare il composto nella tortiera imburrata.
Cospargere con la granella rimasta e cuocere in forno a 180°C per 30/35 minuti circa.

ENGLISH VERSION

Ingredients:
2 large eggs
200 gr (7 oz) dark chocolate
100 gr (3,5 oz) icing sugar
40 gr (1,4 oz) chopped hazelnuts
40 gr (1,4 oz) all-purpose flour
milk
salt

Method:
Combine the egg yolks in a bowl with sugar and flour and a drop of milk and beat with the electric beater until creamy.
Separately, whisk egg-whites with a pinch of salt and set aside.
Melt the chocolate in a double boiler and combine with all the rest of ingredients and half chopped hazelnuts.
Pour mixture into prepared pan and spread over top the remaining chopped hazelnuts.
Bake for 30-35 minutes at 356°F or until a skewer inserted into the center of the cake comes out clean. 

 Francesca Maria
     

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