lunedì 16 giugno 2014

Brownies al cioccolato senza cottura by "Bakeless sweets di Faith Durand"/ No-bake chocolate brownies from "Bakeless Sweets written by Faith Durand"



Ingredienti:
100 gr di biscotti tipo Digestive
75 gr di nocciole
25 gr di cacao amaro
225 gr di latte condensato zuccherato
100 gr di cioccolato fondente
sale

Preparazione:
In una ciotola unire i biscotti spezzettati finemente, il cacao, un pizzico di sale e le nocciole tostate e tritate.
Fondere il cioccolato a bagnomaria e farlo intiepidire.
Unire il latte condensato al composto di biscotti ed infine il cioccolato fuso.
Versare il tutto nello stampo coperto con carta forno e pressarlo bene.
Porre in frigo un paio d'ore per farlo indurire e poi tagliarlo a quadrettoni.
Si possono conservare in un barattolo chiusi per circa 1 settimana.

ENGLISH VERSION

Ingredients:
100 gr (3,5 oz) cookies like Digestive
75 gr (3 oz) hazelnuts
25 gr (1 oz) cocoa powder
225 gr (8 oz) sweetened condensed milk
100 gr (3,5 oz) dark chocolate
salt

Method:
In a bowl combine finely crumbs of cookies, cocoa powder, a pinch of salt and tosted chopped hazelnuts.
Heat the unsweetened chocolate in a double boiler and let it cool.
Stir in the condensed sweetened milk and the melted chocolate.
Combine well the ingredients and then spread it in the mould covered with greaseproof paper and press.
Place the pan into the fridge for some hours to become harder and then cut into small squares.
Store brownies in an airtight container for 1 week roughly.

Francesca Maria
     

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