Chiacchere light cotte al forno / Light oven baked Italian Chiacchere recipe

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Ingredienti:
250 gr di farina
20 gr di zucchero
25 gr di burro ammorbidito
2 uova
Marsala
1 limone
1/2 bustina di lievito in polvere per dolci
sale
zucchero a velo

Preparazione:
Versare la farina sulla spianatoia aggiungendo un pizzico di sale, lo zucchero, la scorza di limone grattugiata e il lievito.
Unire poi le uova, il burro morbido e infine 1/2 cucchiaino di marsala.
Impastare il tutto con le mani e formare una palla da lasciar riposare in frigo per mezz'ora.
Trascorsi 30 minuti, stendere la pasta con il mattarello creando una sfoglia sottile di circa 1,5mm di spessore.
Tagliare con la rotella tagliapasta dei rettangoli di 10 cm x 5 cm e praticare 2 incisioni all'interno.
Cuocere le chiacchere in forno preriscaldato per 15 minuti a 180°C, poi far intiepidire a cospargere di zucchero a velo.

ENGLISH VERSION

Ingredients:
250 gr (9 oz) all-purpose flour
20 gr (¾ oz) caster sugar
25 gr (1 oz) softened unsalted butter
2 large eggs
Marsala
1 biologic lemon
1/2 pack of yeast
salt
powdered sugar

Method:
Place the flour on a clean work surface, make a well in the centre and a pinch of salt, the eggs, sugar, grated lemon zest, softened butter, 1/2 teaspoon of marsala and yeast.
Then knead with hands the dough and shape a ball. Wrap with transparent wrap and place in the fridge for 30 minutes.
After, roll the dough out and flatten with rolling pin until the dough is 1,5mm thick.
Use a ravioli cutter to cut rectangles of size 10x5cm and cut a slit lengthways along the centre of each pastry rectangle.
Bake the crostoli into preheated oven for 15 minutes at 356°F, then let cool and dust with powdered sugar evenly.

Francesca Maria
     

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