giovedì 1 ottobre 2015

Vellutata di zucca e carote / Pumpkin and carrot soup recipe



Ingredienti per 4 persone:
500 gr di zucca 
4 carote 
1 cipolla bianca
500 ml di brodo vegetale
olio extravergine di oliva
sale fino, pepe nero

Procedimento:
Tritate la cipolla e farla appassire in una pentola capiente con 2 cucchiai di olio d'oliva.
Poi aggiungere anche le carote e la zucca fatte a pezzettoni.
Versare il brodo vegetale, salare e pepare e far cuocere a fiamma moderata per circa 30 minuti.
Con un frullatore ad immersione frullare per bene fino ad avere una crema omogenea.
Servire caldo.

ENGLISH VERSION

Ingredients for 4 servings:
500 gr (17,6 oz) pumpkin
4 carrots
1 yellow onion
500 ml (17 fl. oz) vegetable stock
extra virgin olive oil
fine salt, black pepper

Directions:
Chop the onion and place into a large saucepan with the pieces of pumpkin and carrots cut into pieces and just 2 tbsp of olive oil.
Roast gently for 2 minutes, pour the vegetable stock into the pan, season with salt and black pepper and cook for about 30 minutes over medium flame.
With an immersion blender purée the mixture.
Serve hot.

Francesca Maria
     

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