Torta di carote / Carrot cake recipe

21:22



Un torta delicata e deliziosa che unisce la bontà del dolce alle proprietà nutritive della carota.

Ingredienti:
3 uova 
200 gr di zucchero semolato 
100 gr di farina 00 
400 gr di carote
sale fino
1 limone biologico
200 gr di mandorle pelate
1 bustina di lievito

Procedimento:
Preriscaldare il forno.
Montare i tuorli d'uovo assieme allo zucchero. 
Lavare e grattugiare molto finemente le carote, tritando anche le mandorle e unire il tutto con la farina setacciata ed il lievito.
Montare a neve gli albumi con un pizzico di sale e unire al composto.
Imburrare ed infarinare la teglia, versarci il composto.
Cuocere a 180° per 40 minuti.
Terminare con lo zucchero a velo o con della glassa al limone.

ENGLISH VERSION

A delicate and delicious cake that combines the nutritional properties of carrot together with the sweet taste typical of a cake.
 
Ingredients:
3 large eggs
200 gr (7 oz) caster sugar
100 gr (3,5 oz) all-purpose flour
400 gr (14 oz) carrots
fine salt
1 biologic lemon
200 gr (7 oz) chopped peeled almonds
1 pack of yeast

Method:
Preheat the oven.
Mix the egg yolks with the sugar.
Grated carrots finely with the almonds and combine all with sifted flour and yeast.
Whisk the egg whites with a pinch of salt and add to mixture.
Pour the mixture into the floured and buttered cake pan. 
Bake in the preheated oven at 356°F for about 40 minutes.
Top with icing sugar or with lemon glaze.

 Francesca Maria
     

You Might Also Like

3 commenti

Thanks for your message.