Cookies al kamut con prugne secche / Khorasan wheat cookies with dried plums

20:00




Ingredienti per circa 20 biscotti:
140 gr di farina di kamut
60 gr di zucchero di canna
1 uovo
10 prugne secche
1 pizzico di bicarbonato di sodio
1 pizzico di lievito in polvere
sale

Procedimento:
Tritare le prugne secche e metterle da parte.
In una ciotola miscelare la farina con il sale, il bicarbonato e il lievito.
Aggiungere lo zucchero, le prugne e l'uovo.
Impastare su un piano di lavoro leggermente infarinato e formare una palla.
Far riposare mezz'oretta in frigo.
Poi dividere l'impasto in palline, disporle sulla teglia da forno e appiattirle leggermente.
Cuocere in forno caldo a 180°C per circa 15 minuti.

ENGLISH VERSION

Ingredients for about 20 cookies:
140 gr (4,9 oz) khorasan wheat
60 gr (2,1 oz) brown sugar
1 large egg
10 dried plums
1 pinch of baking soda
1 pinch of yeast
salt

Method:
Chop the dried plums and set aside.
In a large mixing bowl, using a mixer, combine khorasan whaet with a pinch of salt, baking soda and yeast,
Beat egg with sugar and plums.
Knead the dough fastly until combined and shape a ball.
Chill dough in the refrigerator for 30 minutes,
Divide the dough into small balls of about 1 cm and place onto the baking sheet.
Bake for about 15 minutes at 356°F or until golden brown.


 Francesca Maria

     

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